Beste leden,

 

Na de aankondiging van de strenge regels begin mei, is er nu toch wel wat goed nieuws te melden.  Tennis Vlaanderen heeft ons laten weten dat, mits naleving van de social distancing maatregelen, vanaf 18 mei:

  • Outdoor trainingen tot maximum 20 personen en maximum 1 lesvolger per 30 m², onder toezicht van een trainer, opnieuw toegelaten zijn. De richtlijnen 'Play Safe & Go Trainers' helpen je club en tennisschool op weg om de lessen op een veilige manier te organiseren.
  • Dubbelspel opnieuw toegelaten is, mits het doorgaat in georganiseerd verband door een club én met een meerderjarige toezichthouder of trainer. Houd hierbij steeds de 1,5m social distancing in acht, ook als dat wil zeggen dat een speler soms een bal moet durven laten gaan.

 

Opgelet: de andere Play Safe & Go regels voor clubs en spelers blijven verder van kracht.Deze versoepeling was enkel mogelijk dankzij jullie inspanningen om de opgelegde regels nauwgezet te volgen. We zijn ieder van jullie, daar ongelooflijk dankbaar voor. Laat ons er samen voor zorgen dat ook de komende tennispartijen, de heropstart van het dubbelspel en de lessen verder op een veilige manier kunnen verlopen.Vanaf dinsdag 19 mei mag er ook getennist worden op terreinen A & B.  Ze zullen open zijn voor online reservatie.  Gelieve deze terreinen te betreden langs het smalle paadje tussen terreinen A/B en C/D.  Daar zal aan het poortje de ontsmettende handgel voorzien worden, die door elke speler moet gebruikt worden bij het betreden van de terreinen, alsook voor en na het vegen & sproeien van de terreinen.

 

We vragen jullie om het terrein opnieuw zelf te vegen nadat je getennist hebt.  Sproeien bij warm weer als de terreinen te droog liggen.  Voordat je het terrein veegt en/of sproeit, moet je opnieuw je handen ontsmetten.  Na het vegen / sproeien ontsmet je je handen nogmaals.  Er is voldoende handgel voorradig.  Als je merkt dat er een reservoir bijna leeg is, gelieve dit zeker te melden !  Wij houden het zo goed mogelijk in het oog en vullen regelmatig bij.

 

Iedereen blijft voorlopig de terreinen online reserveren, met uitzondering van onze senioren.  Terreinen A, B, C en D worden vast gereserveerd voor senioren op dinsdag en donderdag van 13 uur tot 16 uur.  Dit blijft gelden zolang ons clubhuis moet gesloten blijven.  Hou er rekening mee dat je ook nog steeds niet kan douchen en dat de toiletten niet toegankelijk zijn.  Alle regels die in de vorige mail werden aangekondigd blijven van kracht.  Als je het je niet meer herinnert, klik dan op de link hierboven "Play Safe & Go regels voor spelers" om alles nog eens na te lezen.  De regels hangen ook aan elk tennisterrein.

Terrein F blijft voorbehouden voor les.

 

De verlichting kan nog niet gebruikt worden, maar gelukkig worden de dagen langer tot eind juni en blijft het langer licht.  Terreinreservatie zal mogelijk zijn tot 22 uur maximum.

    

Er zijn 2 grote vuilbakken voorzien tussen het clubhuis en terrein F.  Gelieve jullie afval daarin te deponeren en niet achter te laten op de terreinen uit respect voor de andere leden van onze club.  Er worden serieuze inspanningen geleverd om alles netjes in orde te houden.  Als iedereen zijn steentje bijdraagt, blijft het voor ons allemaal aangenaam vertoeven op Avia TC.


We wensen alle trainers, lesvolgers en fervente dubbelspelers een heel fijne en veilige herstart !

 

Sportieve groeten,

 

Bestuur Avia TC

 

Onder leiding van Bernard Van Poelgeest organiseert AVIA T.C de volgende tennislessen.

Om de lessen te kunnen volgen dient u aangesloten te zijn bij AVIA T.C. U kan op deze pagina terecht voor meer informatie omtrend uw inschrijving.

Voor meer informatie of inschrijving voor een lessenreeks kan u contact opnemen met

- Bernard Van Poelgeest: 0475/70 59 12,

- Francois Joris 0497/40 07 15, 

Gelieve bij uw inschrijving de volgende gegevens te vermelden: naam, voornaam, adres, telefoon/gsm, geboortedatum, klassement, voorkeur dag/uur, met wie u de lessen wenst te volgen, aantal personen, voorkeur lesgever.  

Uw inschrijving is pas geldig na storting van het voorschot op BE41 1096 6113 9410.  Het voorschot voor volwassenen en jeugd bedraagt 50€, voor kids 25€

Klik hier om het artikel verder te lezen

 

 

Beste leden,

 
Stilaan mogen we terug opstarten.  Goed nieuws !  Er zijn in deze eerste fase echter heel wat beperkingen die opgelegd worden door Tennis Vlaanderen en de Federale Overheid.  Gelieve de tekst in bijlage zeer aandachtig te lezen, zodat je weet waar je aan toe bent als je terug wil komen tennissen.
 
Ondanks alles toch goed nieuws dat we terug een balletje mogen slaan.  Laat ons ervan genieten en ons aan de regels houden.  Dat zal de snelste weg zijn naar terug "normaal" tennissen.
 
Sportieve groeten
 
Bestuur Avia TC

 

heropstart_tennis_na_covid_19

 

Beste leden,
 
Gelieve hierbij een bericht te vinden van Tennis Vlaanderen dat wij als club moeten opvolgen :
 

De overheid heeft in samenspraak met Sport Vlaanderen en de Vlaamse Sportfederatie beslist om in kader van de maatregelen die gisterenavond zijn aangekondigd alle georganiseerde sportactiviteiten te schorsen tot 3 april, ongeacht hun niveau, omvang en of ze openbaar of privé zijn. Dit geldt zowel voor indoor als outdoor activiteiten. Ook het verhuren van (private) sportaccommodatie valt daaronder.

Van 14/03 tot en met 03/04 gelden volgende restricties:

  • Het clubhuis en cafetaria moeten verplicht sluiten.
  • Vrij tennis/padel spelen en verhuur van tennis/padel terreinen is niet toegestaan.
  • Alle tennis- en padellessen moeten opgeschort worden.

De tennis- en padelclubs zijn ook zopas geïnformeerd en zijn genoodzaakt deze richtlijnen strikt toe te passen.

We rekenen erop dat ook alle spelers deze richtlijnen solidair en consequent zullen opvolgen en hopen er na deze gedwongen rustpauze een mooi outdoorseizoen van te kunnen maken!

Sportieve groeten,

Tennis Vlaanderen
 
 
Samen met jullie hopen we dat deze moeilijke periode snel voorbij zal zijn en dat we met z'n allen weer gezond en wel kunnen genieten van een partijtje tennis.
 
Vriendelijke groeten
 
Bestuur Avia T.C.
 

Zoals elk jaar hebben we ook dit jaar weer heel wat ploegen die deelnemen aan de gewestelijke interclub alsook één ploeg die nationaal speelt. Het overzicht van de deelnemende ploegen van AVIA vind je op tenisvlaanderen : http://www.tennisvlaanderen.be/clubdashboard?clubId=2246.  

De speeldagen kan je bekijken op https://www.tennisvlaanderen.be/club-interclub?clubId=2246&tab=kalender of op de kalender op deze site.

Indien je vragen hebt over de interclub werking kan je steeds terecht bij onze interclub verantwoordelijke Maarten Pijnenburg (maarten.pijnenburg@hotmail.com)

You are here: Home AVIA Site news