Covid-19 updates n.a.v. publicatie ministeriële besluiten op 15/05

Beste leden,

 

Na de aankondiging van de strenge regels begin mei, is er nu toch wel wat goed nieuws te melden.  Tennis Vlaanderen heeft ons laten weten dat, mits naleving van de social distancing maatregelen, vanaf 18 mei:

  • Outdoor trainingen tot maximum 20 personen en maximum 1 lesvolger per 30 m², onder toezicht van een trainer, opnieuw toegelaten zijn. De richtlijnen 'Play Safe & Go Trainers' helpen je club en tennisschool op weg om de lessen op een veilige manier te organiseren.
  • Dubbelspel opnieuw toegelaten is, mits het doorgaat in georganiseerd verband door een club én met een meerderjarige toezichthouder of trainer. Houd hierbij steeds de 1,5m social distancing in acht, ook als dat wil zeggen dat een speler soms een bal moet durven laten gaan.

 

Opgelet: de andere Play Safe & Go regels voor clubs en spelers blijven verder van kracht.Deze versoepeling was enkel mogelijk dankzij jullie inspanningen om de opgelegde regels nauwgezet te volgen. We zijn ieder van jullie, daar ongelooflijk dankbaar voor. Laat ons er samen voor zorgen dat ook de komende tennispartijen, de heropstart van het dubbelspel en de lessen verder op een veilige manier kunnen verlopen.Vanaf dinsdag 19 mei mag er ook getennist worden op terreinen A & B.  Ze zullen open zijn voor online reservatie.  Gelieve deze terreinen te betreden langs het smalle paadje tussen terreinen A/B en C/D.  Daar zal aan het poortje de ontsmettende handgel voorzien worden, die door elke speler moet gebruikt worden bij het betreden van de terreinen, alsook voor en na het vegen & sproeien van de terreinen.

 

We vragen jullie om het terrein opnieuw zelf te vegen nadat je getennist hebt.  Sproeien bij warm weer als de terreinen te droog liggen.  Voordat je het terrein veegt en/of sproeit, moet je opnieuw je handen ontsmetten.  Na het vegen / sproeien ontsmet je je handen nogmaals.  Er is voldoende handgel voorradig.  Als je merkt dat er een reservoir bijna leeg is, gelieve dit zeker te melden !  Wij houden het zo goed mogelijk in het oog en vullen regelmatig bij.

 

Iedereen blijft voorlopig de terreinen online reserveren, met uitzondering van onze senioren.  Terreinen A, B, C en D worden vast gereserveerd voor senioren op dinsdag en donderdag van 13 uur tot 16 uur.  Dit blijft gelden zolang ons clubhuis moet gesloten blijven.  Hou er rekening mee dat je ook nog steeds niet kan douchen en dat de toiletten niet toegankelijk zijn.  Alle regels die in de vorige mail werden aangekondigd blijven van kracht.  Als je het je niet meer herinnert, klik dan op de link hierboven "Play Safe & Go regels voor spelers" om alles nog eens na te lezen.  De regels hangen ook aan elk tennisterrein.

Terrein F blijft voorbehouden voor les.

 

De verlichting kan nog niet gebruikt worden, maar gelukkig worden de dagen langer tot eind juni en blijft het langer licht.  Terreinreservatie zal mogelijk zijn tot 22 uur maximum.

    

Er zijn 2 grote vuilbakken voorzien tussen het clubhuis en terrein F.  Gelieve jullie afval daarin te deponeren en niet achter te laten op de terreinen uit respect voor de andere leden van onze club.  Er worden serieuze inspanningen geleverd om alles netjes in orde te houden.  Als iedereen zijn steentje bijdraagt, blijft het voor ons allemaal aangenaam vertoeven op Avia TC.


We wensen alle trainers, lesvolgers en fervente dubbelspelers een heel fijne en veilige herstart !

 

Sportieve groeten,

 

Bestuur Avia TC

 

U bevindt zich hier: Start AVIA Site news Covid-19 updates n.a.v. publicatie ministeriële besluiten op 15/05