Sporza tennis

 1. Wim Fissette gaat opnieuw Naomi Osaka coachen, Qinwen Zheng is niet blij
  Wim Fissette gaat opnieuw aan de slag als coach van de Japanse toptennisster Naomi Osaka. Beide partijen maakten het nieuws nog niet officieel bekend, maar de Chinese speelster Qinwen Zheng (WTA-23) bracht het nieuws vandaag naar buiten. Zij is niet tevreden dat onze landgenoot haar inruilt voor Osaka.
 2. David Goffin pikt de draad weer op met zege tegen Italiaan op Challengertoernooi in Orléans
  David Goffin is begonnen aan zijn terugkeer naar de top. Ruim een maand nadat de Belg er niet in slaagde om de hoofdtabel van de US Open te bereiken, waarna hij een break nam, klopt hij een Italiaanse kwalificatiespeler op het Challengertoernooi in Orléans. Goffin won met 7-5 en 6-4.
 3. Sander Gillé en Joran Vliegen missen nipt finale in Zhuhai: "Hebben nog 5 toernooien om Masters te halen"
  De dubbelende tennisbelgen Sander Gillé en Joran Vliegen hebben een kans gemist om aan hun achterstand te knabbelen in de race naar de Masters. Ze verloren gisteren als topreekshoofd in het ATP-toernooi van Zhuhai nipt in de halve finales van de derde reekshoofden. "We speelden nochtans een zeer goede match. De Masters blijven het doel, al denken we er niet over na."
 4. Team World is veel te sterk voor Team Europe bij titelverdediging Laver Cup
  Voor het tweede jaar op een rij heeft Team World de Laver Cup tennis gewonnen. In Vancouver, Canada, was de titelverdediger veel te sterk voor Team Europe. Het werd liefst 13-2. Ben Shelton en Frances Tiafoe zorgden voor de beslissende punten.
 5. Elise Mertens pakt met Storm Hunter dubbeltitel in Guadalajara en wordt opnieuw nr. 1 van de wereld
  Elise Mertens en Storm Hunter hebben zaterdagnacht het toptoernooi van Guadalajara gewonnen. In de dubbelfinale nam het Belgisch-Australische duo, eerste reekshoofd in Mexico, in 1 uur en 24 minuten met 3-6, 6-2 en 10-4 de maat van de Canadese Gabriela Dabrowski en de Nieuw-Zeelandse Erin Routliffe.
 6. Greet Minnen kan zware werkweek net niet afsluiten met een finaleplaats
  Voor Greet Minnen is het WTA 250-toernooi in de Chinese stad Guangzhou geëindigd in de halve finales. Ze verloor in twee sets van thuisspeelster Wang Xiyu.
 7. Amerikaan McDonald roept Kimmer Coppejans een halt toe in Zhuhai
  Kimmer Coppejans (ATP 186) heeft zich vrijdag niet kunnen plaatsen voor de kwartfinales van het ATP 250-toernooi in het Chinese Zhuhai. Coppejans verloor in de tweede ronde (achtste finales) tegen het Amerikaanse zesde reekshoofd Mackenzie McDonald (ATP 39) in drie sets
 8. Greet Minnen knokt zich opnieuw in bijna 3 uur naar halve finales in China
  Greet Minnen staat bij de laatste vier van het WTA 250-toernooi in Guangzhou (Chn/hard/259.303 dollar). Net als in de 1/8e finale gisteren maakte ze er vandaag in de kwartfinale een marathonpartij van. De Italiaanse Lucia Bronzetti ging pas na 2 uur en 50 minuten voor de bijl: 6-7 (8/10), 6-4, 6-1.
 9. Coppejans naar 2e ronde in China, wildcard Zizou Bergs verkoopt huid duur
  Een op twee voor de Belgische tennismannen in China. Kimmer Coppejans stoot door in het ATP 250-toernooi in Zhuhai, Zizou Bergs ging in drie sets onderuit in de eerste ronde in het ATP 250-toernooi in Chengdu.
 10. De zaak-Peng Shuai is niet van de baan en toch is de boycot voorbij: waarom tennist de WTA weer in China?
  Het is een beetje onder de radar gebleven, maar er wordt deze week weer getennist in China. De WTA Tour was er de voorbije jaren weggebleven door het coronavirus en door een internationale boycot in de affaire rond Peng Shuai. Waarom maakt men nu die bocht van 180 graden?
You are here: Home Internationaal